Kuntamaiseman työntekijät tutuiksi

Blogi

09/12/2021

Kuntamaiseman tarjoamien palveluiden laatu perustuu asiantuntijuuden lisäksi kumppanuuteen ja ensiluokkaiseen asiakaskokemukseen, jossa asiakasta tuetaan niin palvelun käyttöönotossa kuin käytön kaikissa eri vaiheissa. Kuntamaiseman työntekijät ovat aina valmiita auttamaan asiakkaitaan ongelmatilanteissa ja kehitystarpeissa. Tiimimme työote on henkilökohtainen ja ihmiskeskeinen. Monet kuntamaisemalaiset tekevät asiantuntijatyötä suoraan asiakkaiden parissa, mutta analyytikkomme ja dataosaajamme harvemmin näkyvät asiakkaalle päin suoraan. Kaikki tiimimme jäsenet ovat kuitenkin ratkaisevia asiakastyössä onnistumisen kannalta.

Sarjan ensimmäisessä blogikirjoituksessa esittelimme talossa pisimpään ja lyhimpään olleet työntekijät, Jyrin ja Andersin. Tällä kertaa esittelemme peruskunnan palveluiden analyytikot, Jussin ja Ollin. Jussi Jokinen ja Olli Jaakkola ovat molemmat viihtyneet Kuntamaisemalla jo jonkin aikaa ja heidän osaamisensa onkin ensiluokkaisen tärkeää, jotta kunta-asiakkaamme saavat datastaan visuaalisesti näyttäviä ja informatiivisia ratkaisuja. He vastaavat myös esitettävän datan oikeellisuudesta ja laskennasta.

 

Olli, talossa yli viisi vuotta, analyytikko

Olli aloitti analyytikkona Kuntamaisemalla vuonna 2016, jolloin hän teki töitä osa-aikaisesti opintojen ohella. Vuodesta 2018 lähtien Olli on ollut täyspäiväisesti töissä. Koulutukseltaan Olli on tradenomi sekä hortonomi.

 

Työnkuva?

”Työnkuvani keskittyy tiedon visualisoinnin ympärille. Työ käsittää sekä datan käsittelyä että sen ulkoasun muotoilua esityksissä. Kuntien organisaatiot, kustannuspaikat ja tilit ovat olleet aina keskeisenä toimintaympäristönä työssäni.”

Mikä on parasta Kuntamaisemalla ja omassa työtehtävässäsi?

”Työssä yhdistyy talous- ja designosaaminen.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

”Kesäkausi kuluu pihatöissä kasviksia kasvattaessa ja kukkia hoitaessa. Pimenevät illat kuluvat yhteiskunnallisia ja ajankohtaisia asioita seuraamalla.

 

Jussi, talossa lähes viisi vuotta, analyytikko

Jussi aloitti työnsä Kuntamaisemalla alkuvuodesta 2017 peruskunnan palveluiden parissa analyytikon tehtävissä. Koulutukseltaan Jussi on valtiotieteiden maisteri.

 

Työnkuva?

”Työnkuvani on varmistua talouden ja toiminnan tietojen oikeellisuudesta. Lisäksi analysoin mm. asiakkaidemme palveluverkkoja sekä toimintatapoja ja osallistun muun tiimin kanssa niiden kehittämiseen huomioiden kunkin asiakkaan yksilölliset tarpeet. Lisäksi lasken ja visualisoin em. dataa.”

Mikä on parasta Kuntamaisemalla ja omassa työtehtävässäsi?

”Parasta Kuntamaisemalla työskentelyssä ovat vaihtelevat työtehtävät ja hyvä yhteistyö kehittämishenkisen porukan kanssa. Yksikään työpäivä ei ole samanlainen! Lisäksi työssäni pääsen näkemään moninaisia palveluiden järjestämistapoja tai raportoinnin ongelmia, joissa autamme asiakkaittamme ja ratkomme ongelmia.”

Mitä teet vapaa-ajallasi?

”Vapaa-aikani vietän mieluiten maantiellä pyörän selässä, tenniskentällä tai muun liikunnan parissa. Rentoudun tarttumalla kirjaan tai kuuntelemalla musiikkia.”