Kuntamaiseman työntekijät tutuiksi

Blogi

31/05/2021

Kuntamaiseman tarjoamien palveluiden laatu pohjautuu asiantuntijuuden lisäksi kumppanuuteen ja ensiluokkaiseen asiakaskokemukseen, jossa asiakasta tuetaan palvelun käyttöönoton ja käytön kaikissa eri vaiheissa. Kuntamaiseman työntekijät ovat aina valmiita auttamaan asiakkaitaan ongelmatilanteissa ja kehitystarpeissa. Tiimin pienen koon myötä työotteemme on henkilökohtainen ja ihmiskeskeinen. Osa kuntamaisemalaisista tekee suoraa asiakastyötä esimerkiksi asiantuntijan tai myynnin roolissa, mutta työntekijät kuten analyytikot tai dataosaajat harvemmin näkyvät asiakkaalle päin suoraan. Kaikki tiimimme jäsenet ovat kuitenkin ratkaisevia asiakastyössä onnistumisen kannalta.

Tässä blogitekstissä esittelemme talossa pisimpään ja lyhimpään olleet työntekijät. Talon konkari on sovelluskehittäjä Jyri Suomi, joka hoitaa käden käänteessä asiakkaiden dataan liittyvät kysymykset. Keltanokkamme taas on maaliskuussa 2021 analyytikkona aloittanut Anders Krohn. Molempien työtehtävät ovat tärkeitä Kuntamaiseman menestyksekkäälle asiakkuuksien hoitamiselle, vaikka työnkuviensa luonteen vuoksi tämä kaksikko ei ehkä ole asiakkaille suoraan tuttu. Keitä siis oikeastaan ovat Jyri ja Anders?

 

Jyri, talossa yli 10 vuotta, sovelluskehittäjä

Jyri on omien muistikuviensa mukaan ollut talossa vuodesta 2009 alkaen. Titteliltään Jyri on sovelluskehittäjä, mutta työnkuva on hyvin laaja. Jyri ratkoo asiakkaiden ja kollegoidensa dataan ja tietojärjestelmiin liittyvät pulmat silmänräpäyksessä. Koulutukseltaan Jyri on filosofian maisteri matematiikassa.

 

Työnkuva?

”Kaikki tietojen prosessointiin liittyvä, ETL-prosessit, raportointimallien kehitys ja kaikenlainen muu dataan liittyvä työ.”

 

Mikä on parasta Kuntamaisemalla ja omassa työtehtävässäsi?

”Täällä saa nähdä ja tehdä kaikenlaisia erilaisia asioita. Työtehtävät ovat vaihtelevia ja mielenkiintoisia. On myös hieno juttu, että Kuntamaiseman toimisto on aivan Turun keskustassa ja kaikki parhaat lounasravintolat ovat vieressä.”

 

Mitä teet vapaa-ajallasi?

”Luen ja katson kaikenlaista. Harrastan kulttuuria. Tarkemmin sanottuna esimerkiksi teatterissa tulee käytyä paljon normaalissa tilanteessa. Puuhailen paljon tietokoneiden parissa myös vapaa-ajalla.”

 

Anders, talossa kolme kuukautta, analyytikko

Anders on ollut Kuntamaisemalla analyytikkona vasta muutaman kuukauden. Koulutukseltaan hän on kauppatieteiden kandidaatti (Åbo Akademi); maisteriopinnot ovat jo loppusuoralla. Pääaineena Anders opiskelee taloustiedettä, sivuaineina rahoitusta ja tietojärjestelmätiedettä. Kandi- ja maisteriopintojen välissä Anders kouluttautui liikennelentäjäksi. Koronapandemian takia Andersin ura lentäjänä ei kuitenkaan vielä niin sanotusti lähtenyt lentoon.

 

Työnkuva?

”Kuvailisin tehtävääni niin, että muokkaan asiakkaiden dataa visuaaliseen muotoon, jotta se on toimitettavissa raporteissa ja dashboardeissa mahdollisimman havainnollistavassa muodossa.”

 

Mikä on parasta Kuntamaisemalla ja omassa työtehtävässäsi?

”Mahtava(!) työporukka, joka on toivottanut lämpimästi tervetulleeksi ja tullut todella nopeaksi tutuksi. Kuntamaisemalla yhdistyy myös pienyrityksen yrittäjyyden ilmapiiri ja NHG Finlandin myötä keskisuuren konsulttiyhtiön pöhinä. Alusta saakka NHG:n järjestämät koulutukset ovat olleet mielenkiintoisia ja hyödyllisiä. Työajan joustavuus on ollut mukava yllätys.”

 

Mitä teet vapaa-ajallasi?

”Kesäisin pelaan golfia, talvisin vietän paljon aikaa biljardisalissa snookerin ja poolin parissa. Olen myös hurahtanut kelloharrastukseen muutama vuosi takaperin ja harrastusprojektina minulla on aiheesta pienehkö Youtube-kanava, joka vie myös merkittävän osan vapaa-ajastani.”